Mogen wij ons even voorstellen

Wie zijn wij?


Wij zijn Zwemschool Sandra. Zwemschool Sandra is in 2010 opgericht door Sandra Hilhorst die zich hieronder zal voorstellen.


Sinds 2010 zijn wij uitgegroeid tot één van de grootste zwemscholen in Den Bosch en omgeving. Sinds 2012 geven wij zwemlessen in het Revalidatie-centrum 'De Tolbrug' bij het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch. Tot op de dag van vandaag geven wij met veel plezier onze zwemlessen. 

Ik ben Sandra Hilhorst en ben al meer dan 25 jaar actief als zweminstructrice. Tot 2010 heb ik 22 jaar lang bij een aantal zwembaden gewerkt en altijd de ABC zwemlessen verzorgd.


In 2010 zocht ik een nieuwe uitdaging en wilde ik mijn jarenlange ervaring als zweminstructrice gebruiken om op geheel eigen wijze kinderen het zwemmen aan te leren. Ik ben toen gestart met mijn eigen zwemschool, genaamd Zwemschool Sandra, en dit is een groot succes gebleken.


Eenmaal begonnen met zwemlessen bij het Sportiom in Den Bosch en bij Reinier van Arkel in Vught bleek de vraag zo groot dat wij sinds begin 2012 ook zwemlessen aanbieden in het zwembad van Revalidatiecentrum Tolbrug in Den Bosch. Samen met mijn team verzorgen wij wekelijks op de diverse locaties met veel plezier en enthousiasme de zwemlessen.


Onze visie luidt als volgt: wij vinden het belangrijk dat uw kind op een plezierige wijze leert zwemmen. Uw kind komt bij ons op de eerste plaats en niet de methode, de lesgever, de diploma eisen of de groep. Wij kijken naar het kind, individueel, wat hij/zij kan. Ons uitgangspunt is dan ook altijd: wat past er bij dit kind het beste. Vandaar uit werken we verder aan de zwemvaardigheid van uw kind.


Ik haal persoonlijk enorm veel voldoening uit de lessen die ik geef als ik zie dat de kinderen met veel plezier leren zwemmen. In het voorjaar van 2012 hebben wij met alle collega’s een cursus Ervaringsgericht Onderwijs gevolgd, om hierop nog beter te kunnen inspelen. Ik ben er trots op dat wij Ervaringsgericht Zwemonderwijs aanbieden.


Ik ben er enorm trots op dat wij sinds juli 2014, als één van de eerste zwemscholen in Nederland, in het bezit zijn van de nieuwe 'Licentie Zwem-ABC'; een kwaliteitssysteem voor de zwembadbranche. Daarmee voldoen wij aan de hoogste kwaliteitsstandaard voor zwemlesgevers.


Groeten en hopelijk tot ziens bij onze zwemlessen.


Sandra Hilhorst