Onze visie op zwemlessen

Lesmethode


Onze lesmethode is specifiek afgestemd op jonge kinderen en loopt al jarenlang voorop in Nederland door middel van het gebruik van stuurkaarten, de Easy Swim™ methode, het werken in groepjes, het werken in diep(er) water en het implementeren van aspecten vanuit het ErvaringsGericht Onderwijs.


Bij ons blijven kinderen over het algemeen bij dezelfde lesgever op dezelfde tijd en locatie tijdens het traject voor het A-diploma. Op deze manier hoeven ze niet opnieuw te wennen aan een ander bad of een andere lesgever.


Wij kiezen voor werken in diep(er) water zodat de kinderen maar één keer het watergewenningstraject hoeven te doorlopen. Dit zorgt voor een veiligere en comfortabelere leeromgeving voor de kinderen op de lange termijn.

Waarom kiezen voor ons?


Bij Zwemschool Sandra vinden wij dat het kind voorop komt, niet de lesgever of de methode.

Wij werken vanuit plezier, hierdoor verbeteren de prestaties van de kinderen.

Easy-Swim

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als drijfmiddelen gebruiken wij Easy-Swim zwemvestjes. Deze vestjes zijn een grote vooruitgang ten opzichte van de ouderwetse kurken en vleugels. De kinderen hebben meer bewegings-vrijheid en kunnen sneller watergevoel opbouwen doordat de zwemvleugels niet in de weg zitten.

 

Opbouw zwemlessenWij werken met 4 niveau's:

1. Fase 1. De eerste stappen doorlopen om te starten aan een leuk en leerzaam zwemtraject.

2. Diploma A is het niveau na

Fase 1 tot aan het diploma zwemmen.

3. Diploma B

4. Diploma C

Minimumleeftijd en aantal lessen


Bij onze zwemschool mogen kinderen starten met 4,5 jaar. Onze ervaring is echter dat kinderen sneller leren zwemmen wanneer hij/zij ouder is dan 5 jaar wanneer er gestart wordt met de zwemlessen.


Uit landelijk onderzoek is gebleken dat een kind gemiddeld ongeveer 50 - 60 zwemuren nodig heeft voor een A-Diploma. Hierbij willen wij wel aangeven dat dit om een gemiddelde gaat. Dit geeft u alleen een idee van de benodigde tijdsinvestering en de kosten.